De Varkensbaai

Vandaag reden we richting het Zuiden, naar de Varkensbaai.

We maakten aardig wat kilometers in de bus. Onze gids zette Cubaanse muziek op en hij deelde om de haverklap Cuba Libres uit, zo bleef de sfeer er wel in.

Eén van de bekendste gebeurtenissen die heeft plaatsgevonden op Cuba is de invasie bij de Varkensbaai. Een leger van 1500 huurlingen betaald door de CIA probeerde hier in 1961 aan land te gaan om het regime van Fidel Castro ten val te brengen. Dit mislukte jammerlijk. Het wordt door de Cubanen terecht gezien als een grote overwinning op de grote boze broer Amerika.

Het was onguur weer bij de baai, dus het was niet moeilijk je voor te stellen hoe een desastreuze invasie er hier uit moet hebben gezien. De tropische regenbuien die we deze week soms hadden waren het staartje van de orkaan Debby. Gelukkig waren ze hevig, maar meestal kort.

Nabij de baai zijn de bewijzen van de invasie te zien. Er is een museum dat gevestigd is in het voormalige hoofdkwartier Fidel Castro.

De baai zelf is omgeven door een uitgestrekt moerasland waarin krokodillen leven. Omdat deze met uitsterven bedreigd zijn is er een krokodillenfarm gesticht om de populatie weer op peil te brengen. Hier bevind zich de grootste concentratie krokodillen per vierkante meter die we ooit hebben gezien!

Het is geen goed idee ruzie te krijgen met deze gevaarlijke reptielen.

Deze kon ik nog wel aan.

4 Reacties

 • Door Bowie, June 29, 2012 @ 8:19 am

  Hé das ist Schnappie die kleine krokodil!

 • Door MrAaarggh, June 29, 2012 @ 9:34 am

  Ziet er gaaf uit dat beeesie!

 • Door lineke, June 29, 2012 @ 2:13 pm

  Hey vakantiegangers

  Eindelijk dan internet, we hebben even moeten wachten, maar wat een geweldige verhalen en mooie en leuke foto”s echt indrukwekkend allemaal voor mij veel te ver vliegen maar het lijkt me wel fantastisch om te zien allemaal,een huwelijksreis om nooit te vergeten, heel veel plezier nog,Groetjes Mama Mark Marije

 • Door Fleur, June 30, 2012 @ 7:52 pm

  ohh ik vind die beesten zo eng.. ik vind het zelfs stoer dat je die kleine vast hebt… was mama krokkie niet in de buurt?

Andere links naar dit artikel

Plaats een reactie